ENBIO

De snelste autoclaaf

TER WERELD!

ENBIO

De snelste autoclaaf

TER WERELD!

Enbio autoclaven uit Zwitserland

Met ingang van 1 januari 2023 is Becker Medical BDM gestart als Distributeur, Algemeen Service Provider en Helpdesk voor ENBIO AG Zwitserland. ENBIO is ontwikkelaar en producent van de ENBIO Autoclaven.
De productie van de ENBIO autoclaven vindt plaats bij ENBIO Sp in Rumia, Polen.

De Wonderen Zijn De Wereld Nog Niet Uit!

De Wonderen Zijn De Wereld Nog Niet Uit!

ENBIO Snel en Compact

ENBIO PRO 5.3

ENBIO 2.7

ENBIO en water

Anders dan conventionele autoclaven maakt de ENBIO autoclaaf geen gebruik van ingebouwde waterreservoirs. Of van grote demi waterpatronen. Met de Enbio autoclaven heb je dus nooit last van vervuilde of gecontamineerde water reservoirs of verstopte magneetventielen. Twee disposable 5 liter jerrycans zijn het eenvoudige en afdoende antwoord.

Maar er is meer ……

ENBIO en het Magic Filter

Door het gebruik van het Magic Filter ben je altijd zeker van de hoogste kwaliteit gedestilleerd water voor stoomsterilisatie volgens Norm EN13060. Het Magic Filter werkt zelfs zo goed dat het water na gebruik kan worden geregenereerd tot opnieuw gedestilleerd water van hoogste Normkwaliteit.

Door de regeneratie via het Magic Filter wordt het waterverbruik enorm gereduceerd. Fabrikant ENBIO geeft aan dat met 1 liter gedestilleerd water tot wel 1000 cycli kunnen worden gedaan. Pas als het Magic Filter geheel van kleur is veranderd van zwart naar oranje, dient het filter te worden vervangen. Op deze manier verdien je met het Magic Filter de investering van je ENBIO autoclaaf terug. 

Maar er is meer ....

schoon en vuil water gescheiden

regeneratie van het water met Magic Filter

LED indicatie

De ENBIO autoclaven zijn uitgerust met LED verlichting die de stappen in het programma volgt met wisselende kleuren. Je ziet dus op afstand hoe lang het nog duurt. Je kunt kleuren ook vastzetten. Rood of groen voor vuil of schoon. Of blauw omdat het zo mooi is. 

Maar er is meer ....

Display

De ENBIO autoclaven zijn volledig digitaal. Ieder sterilisatie proces wordt per elke tiende van een seconde gemonitord. Tabellarisch en grafisch. Dat maakt externe validatie overbodig. Bij een storing wordt het programma direct onderbroken en een foutmelding verschijnt in het display. De aard van de storing wordt vermeldt. Alle gegevens worden op zowel een interne als een externe usb datadrager vastgelegd en zijn een geweldige informatiebron bij service en onderhoud. 

Maar er is meer ....

Stttt.

ENBIO autoclaven zijn heel stil .....

Maar er is meer ....

Service en Milieu

ENBIO autoclaven dragen positief bij aan de verbetering van ons milieu.  Denk maar met ons mee. In een ENBIO zit geen water. Een ENBIO is licht en compact. Een ENBIO kan dus gemakkelijk vervoerd worden.

In geval van Periodiek Onderhoud of service wordt je ENBIO per Koerierdienst opgehaald en weer thuis gebracht. Wij hoeven dus geen technici door het hele land te sturen met auto’s vol met meestal onnodige onderdelen. We hoeven geen parkeerplaatsen onnodig te vullen, evenmin als de brandstoftank.  Er zijn geen hoge voorrijkosten. De kosten van de koerierdienst zijn relatief laag. Tijdens het onderhoud in onze workshop ontstaan geen nutteloze wachttijden.

De ENBIO wordt vervoerd in een veilige Flight Case. De chauffeur pakt de ENBIO in en uit voor je. Je hoeft hem zelf alleen maar klaar en daarna weer op zijn plaats te zetten. Er hoeven geen accessoires mee te worden gestuurd. Die kunnen alleen maar zoek raken. 

Tot slot ....

De ENBIO autoclaaf is een echte B autoclaaf. Met drievoudig voorvacuüm en vacuümdroging. Je kunt dus volgens de Norm alle soorten massieve en holle instrumenten, onverpakt of verpakt steriliseren. De vacuümpomp is heerlijk stil, maar dat zeiden we al. En dat je je spulletjes zó snel, en kurkdroog, weer terug hebt, dat zeiden we ook al. Het enige dat nog ontbreekt is je opdracht, maar die komt zeker. En voor het geld dat de ENBIO je kost, kun je er zelfs twee kopen. Dan brengt een onverhoopte storing je nooit meer in verlegenheid.

BDM

BECKER MEDICAL BV

Your Infection Control Specialist

Bedrijf

Website by Liram © Becker Medical bv.