Becker Medical BV
Boschke 9
6343 CT Voerendaal
Nederland

T. 043-4592306
F. 043-4592305
M. info@becker-medical.nl

Statim 5000

De STATIM cassette sterilisator is geheel conform de nieuwe norm voor kleine stoomsterilisatoren EN13060 en uitermate geschikt voor de sterilisatie van hand- en hoekstukken. Ze is valideerbaar en voorzien van een Statimhelix process challenge device voor de dagelijkse routinecontrole.

 

Voor procesdocumentatie zijn een papierprinter of een datalogger voor memory card of usb stick leverbaar. Het unieke supra-atmospherische drukpulssyteem van de STATIM zorgt voor een volledige luchtverwijdering uit cassette en lading. Omdat deze nieuwe vorm van luchtverwijdering vele malen sneller is dan het conventionele vacuumprincipe is de STATIM vooral geschikt voor het onverpakte point-of-use steriliseren om een hoge omloopsnelheid van het instrumentarium te bereiken. Geringe ladingen verpakte instrumenten laten zich eveneens uitstekend in de STATIM steriliseren. Het supra-atmospherische drukpulssysteem is vooral veilig voor hand- en hoekstukken en hun fiberoptieken. In de extreem korte conditioneringsphase worden instrumenten veel minder lang aan de hoge temperaturen blootgesteld en treden geen schadelijke effecten op.

 

Alle nieuwe STATIM sterilisatoren worden standaard met de Statimhelix geleverd. Bestaande apparaten kunnen bij gelegenheid van de jaarlijkse controle eenvoudig geschikt worden gemaakt voor het gebruik van de Statimhelix.

 

Download brochure Statim 5000. ( 585 kb)