Becker Medical BV
Boschke 9
6343 CT Voerendaal
Nederland

T. 043-4592306
F. 043-4592305
M. info@becker-medical.nl

Routinetest

Statims die met een afzonderlijke programma’s voor holle en massieve ladingen zijn uitgerust kunnen naar keuze dagelijks, wekelijks of periodiek worden gecontroleerd op de kwaliteit van de luchtverwijdering en de stoompenetratie. Hiermee wordt de inzetbaarheid voor het steriliseren van holle instrumenten (hand-en hoekstukken) getest. De test wordt uitgevoerd met de door de fabrikant SciCan geleverde StatimHelix. De StatimHelix wordt geleverd met 250 emulator kleurenstrips. Deze zijn ook los te bestellen.

 

Een volledig omgeslagen kleurindicator geeft zekerheid over het correcte funktioneren van de sterilisator en haar geschiktheid voor het steriliseren van holle instrumenten. Indien de kleurindicator niet volledig omslaat dient technische hulp te worden ingeroepen. Het wordt aanbevolen de testresultaten schriftelijk vast te leggen en gebruikte indicatoren zo mogelijk te bewaren, voorzien van datum en paraaf.

 

Wilt u wel de StatimHelixtest doen, maar heeft uw Statim geen afzonderlijk keuzemenue voor holle instrumenten, dan kunt u een software upgrade set laten installeren. Na installatie van de upgrade set dient de Statim opnieuw te worden gecalibreerd. Het is aan te bevelen de upgrade set te laten plaatsen bij de jaarlijkse servicebeurt. Er onstaan dan geen installatiekosten.